Marijn, Holistich Therapeut, hoe dat zo?

 

Een vraag die ik vaak gesteld krijg, naar aanleiding van een kennismakingsrondje, of wanneer mensen mijn LinkedIn profiel hebben bekeken. 

In deze blogpost wil ik je hier graag wat meer over vertellen.


Ik weet het eigenlijk nog best goed, begin januari 2022 was ik onder behandeling bij een diëtiste in Leiden, Maaike (niet haar echte naam)

Ik volgde haar op Instagram en zag dat ze bezig was haar eigen praktijk op te bouwen, ze postte veel over de Reiki behandelingen die ze gaf. 

Op de een of andere manier was ik benieuwd naar wat het was, want ik had er zelf nog nooit van gehoord.

 

Na wat uitzoek werk van mijn kant besloot ik een Reiki behandelingen bij Maaike te boeken. Tijdens de behandeling mocht ik plaatsnemen op haar behandeltafel en gaf Maaike mij de Reiki. Tijdens de behandeling zat ik veel in mijn hoofd en was ik bezig met het verklaren van wat ik voelde.

”Want Reiki is tevens een energie waarmee gewerkt wordt vanuit het universum, dus hoe kan dat nou?”

 

Na de behandeling mocht ik nog een inzichtkaartje trekken en ging ik weer richting huis. Verschillende gedachten spookten door mijn hoofd, ik kon niet goed plaatsen wat ik had gevoeld, maar dat ik wat voelde was een feit. Alleen kon ik er niet zo veel mee die dagen erna.

Zo impulsief als dat ik ben, boekte ik een Reiki 1 cursus bij Zoma. Een cursus om Reiki aan jezelf en anderen te kunnen geven. Tijdens het ochtendprogramma maakten we kennis met energiewerk en leerden we hoe je energie kunt voelen – ‘’wauw, dacht ik, dit voel ik!’’- na deze inspirerende dag hadden we nog een terugkomdag waarbij je een ander ging behandelen en vervolgens je diploma kreeg. Ik had de eer om de docent Reiki te mogen geven en tijdens het geven van de Reiki behandeling aan de docent voelde ik onwijs veel, ik zag een hart wat zich ontbloemde tot een duif die wegvloog en als feedback kreeg ik: ‘’nou Marijn, jij staat echt aan, hier moet je wat mee!’’ –

 

Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen om mij aan te melden voor de Reiki 2 cursus die nog iets dieper gaat op de materie. In deze zelfde tijd leerde ik de materie van Human Design kennen. En boekte een sessie bij een Human Design reader, waar ik een onwijs mooi inzicht mocht ontvangen; Jij bent hier om de mensen de flow van liefde te laten ervaren. Liefde voor zichzelf, voor anderen voor het leven zelf. 

Dit inzicht kwam binnen en alles viel op zijn plek, de mensen die ik de afgelopen periode had leren kennen en tegen mij zeiden dat ik wat zou moeten doen met Reiki behandelingen. Dus besloot ik mijzelf in te schrijven voor de opleiding Holistisch Therapeut bij Zoma, zodat ik naast het geven van Reiki ook met andere tools anderen verder kan helpen. 

 

Hier is het zaadje van spiritualiteit geplant, en hier ontstond dan ook het verlangen om dit kostbare bezit te delen met anderen. De kracht van holistische therapie, reiki, familieopstellingen, hypnotherapie en coaching met behulp van Human Design werden de pijlers waar ik verder mee wilde gaan. Het zijn instrumenten waarmee ik anderen kan helpen hun innerlijke zelf te ontdekken en om hun horizon te verbreden.

 

Vervolgens ontstond de wens om mijn eigen praktijk op te zetten en met klanten te gaan werken. Na verschillende geïnteresseerde collega’s, vrienden en familie kennis heb laten maken met mijn mooie toolbox is het per 1 januari 2024 tijd om dit onder de vlag van mijn eigen praktijk voort te zetten.  


Deze persoonlijke reis naar het opzetten van mijn eigen holistische praktijk is geen afgesloten hoofdstuk, maar eerder een uitnodiging aan anderen. Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar spiritualiteit maar nog weinig ervaring hebben, is er een hele wereld te ontdekken.

Spiritualiteit gaat niet over dogma’s of vaststaande overtuigingen; het gaat over de ontdekkingsreis naar je ware zelf. Het kan deuren openen naar ongekende niveaus van bewustzijn, zelfacceptatie en innerlijke vrede. Sta open voor het idee dat er meer is dan wat je kunt zien en aanraken, en ontdek de diepte van je eigen spirituele pad.


In deze spirituele reis heb ik geleerd dat elke stap een kans is om te groeien en te leren. Nu nodig ik jou uit om te reflecteren op jouw eigen pad. Wat betekent spiritualiteit voor jou? Hoe zou het kunnen bijdragen aan jouw welzijn en bewustwording? Laat jouw gedachten achter in de reacties en laten we samen ontdekken wat spiritualiteit voor ieder van ons kan betekenen. De reis is net zo uniek als jij bent.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *